1 Grillad
hummer:Gnugga potatisarna rena och skär dem till stavar. Lägg potatisen i ett kallt vattenbad i 15-20 minuter så stärkelsen dras ur potatisen. Torka potatisstavarna noggrant. Hetta upp oljan i en kastrull till 175°C. Lägg i lite av potatisen åt gången och fritera i tre minuter. Lyft ur med en hålslev och låt potatisen rinna av på hushållspapper. Fritera potatisen en andra gång med samma procedur. Fritera lite åt gången i cirka 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Hetta upp oljan och fritera potatisen en sista gång precis innan servering. Låt potatisen ligga i till den fått lagom färg. Låt rinna av på hushållspapper och salta sedan.Blanda äggulor, dijonsenap och vinäger. Vispa allt och droppa under tiden i oljan. Smaka av majonnäsen med hackad dill och oregano samt salt och peppar. Ställ svalt.Dela humrarna mitt itu med en stor kniv och smält smöret i micron. Blanda smöret med persillade. Grilla humrarna och pensla under tiden med det smälta ört-smöret. Salta ett varv och sprinkla gärna över lite färsk dill.
Grillade köttfärsspett med ajvar relish, örter, vitlök och spiskummin. Serverades med en kålrots pommes Anna med örter och vitlök, choronsåsslungad vitkål, och en champinjonsås med timjan och rödvin
Ger en mild purjolökssmak med en krispig konsistens. Pommes julienne. Nordisk krisp kom jag på genom att tänka på nordiska smaker som pepparrot och lök
Servera helst med en sallad. Superenkel och snabb maträtt. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Lägg potatisen i en form och häll på lite olja, salta och peppra och sen i ugnen ca 30 minuter. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
vaknade upp i morse med halsont, feber och allmänt hängig. Sötpotatis "pommes frites". Först skulle jag bara vilja tacka alla underbara läsare för alla fina kommentarer på bloggen, Facebook och på mail
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.