Koka bären i vattnet i 30 minuter. Skrapa ur vaniljstången och blanda både stång och frön med sockret. Rör ner detta tillsammans med kanelstången och citronsaften, och låt det koka i ytterligare 20 minuter
Galette är en fransk specialitet, som passar oss glutenintoleranta alldeles förträffligt. Här i Uppsala finns ett creperie, som serverar utsökta galetter med allehanda goda fyllningar, Creperie Lemoni
Galette des rois, på mitt sätt (8 portioner). Har ni hört talas om eller sett denna kaka förut. Första försöket blev inte perfekt, men tillräckligt bra, och oerhört gott
Att baka och äta "Galette des Rois" var det roligaste jag har gjort på länge. Vanligtvis skär man dekorationerna med kniv, men jag tyckte det var roligt att dekorera galetten så här
En frasig galette som görs på bovetemjöl, vatten och ägg. Jag brukar hålla mig till att göra crêpes på vetemjöl men var sugen på att göra mig en riktigt frasig galette på bovete
Får nog bli en bit Galette med vaniljsås till kaffet, det är ju nästan helg ha ha. Galette,. Grädda Galetten i nedre delen av ugnen ca 40 minuter i 200 grader
En äkta galette är mycket större och då blir det givetvis färre. Galette CamembertDen enklaste och kanske mest typiska av alla galetter är den som är fylld med camembert och serveras med en sallad med valnötsdressing
GaletterBlanda ut bovetet med cidern/vatten. Galetter250 g bovetemjöl5 dl cider/vatten2 ägg25 g smält smör½ tsk salt4 kokta skivade rödbetor2 skalade och strimlade gula lökar100 g smulad chevréost2 msk honung½ dl solroskärnorfärsk timjan till garneringflingsalt och nymald svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.