Äggsås. Servera fisken och äggsåsenmedkokt potatis. Tag upp fiskenmed hålslev och håll den varm. Vill gärna ha tips på goda och enkla fiskrätter då jag inte har så stor fantasi när det gäller fisk, vi äter oftast samma favoriter hela tiden
Äggsåsen är en mild vit sås som du egentligen kan smaksätta med vilka kryddor du själv gillar. Klassiskt koktfiskmedäggsås är verkligen gott och så snabblagat det kan bli
Äggsåsen blir inte särskilt fräsch i konsistensen om den fryses, däremot kan den förvaras ett par dagar i kylskåp för att senare värmas i kastrull eller microvågsugn
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. skölj fänkål och purjolöken och skiva ned, lägg allt i en smord ungsform,krydda med salt och peppar
Sen är det bara att servera tillsamman medkokt potatis och ärtor exempelvis. Min tisdag inleddes med sovmorgon och sedan mysfrukost med barnen i soffan framför tvn, fortfarande i pyjamasarna
Späd med kokspsd från fisken och mjölk till lagom konsistens. Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Krydda fiskfileérna runt om med sockret och saltet. Koka upp fiskbuljongen i en gryta och lägg ner fileérna i buljongen, låt allt koka upp och ta genast grytan från värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.