2 dl valfri kokt quinoa (går bra med kylskåpskall)
2 dl grovriven och urkramad zucchini (ca 1/2 normalstor zucchini)
3 ägg
1 burk finhackade soltorkade tomater i olja à 190 g (avrunna)
150 g fetaost
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1-2 dl finhackad färsk basilika
1,5 dl ströbröd
salt och svartpeppar
olja till stekning (t ex oljan från de soltorkade tomaterna)
Fänkålstzatziki
1/2 tunt hyvlad fänkål
2 dl fet yoghurt, t ex grekisk
2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
1-2 tsk flytande honung
en liten skvätt citronsaft
salt och svartpeppar
Servering
valfria grönsaker, t ex tomat och rödlök
valfria gröna blad
valfria örter, t ex persilja och/eller basilika
bröd, t ex pitabröd
citron i klyftor
Såhär gör du
Börja med att sätta ugnen på 200 grader, gärna varmluft.
Blanda den kokta quinoan med zucchini, ägg, soltorkade tomater, fetaost, vitlök, basilika samt salt och peppar. Ha i lite ströbröd i taget tills du har en formbar smet. Låt smeten vila i kylen ca 15 minuter. Gör under tiden. iordning såsen.
Gör tzatziki genom att först låta den tunt hyvlade fänkålen få stå och dra i citronjuice och salt tills den börjat mjukna. Krama fänkålen mjuk efter ca 10 minuter och blanda den därefter med övriga ingredienser.
Forma biffarna av smeten och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Om smeten är för kladdig, ha i mer ströbröd. Ta lite vatten på händerna så blir smeten enklare att forma. Du väljer själv hur stora biffar du vill göra. Placera plåten i mitten av ugnen och låt rosta ca 20 minuter tills biffarna har blivit genomstekta och fått fin färg.
Servera dina biffar med valfria grönsaker, örter, citron samt bröd och tzatzikin. Det går fint att frysa in biffarna!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…