Placeholder

Zucchini- och svamppasta

Ingredienser

Sås:
250 g zucchini (en normalstor)
250 g championer
2 st schalottenlök
2 klyfta(or) vitlök
1 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde 40% fett
1 nypa(or) salt
1 nypa(or) vitpeppar
2 msk kycklingfond (alt. grönsaksfond)
1 msk soja

Topping:
50 g riven parmesan
1 kruka(or) basilika, färsk

Tillbehör:
400 g pasta (Strozzapreti)

Gör så här

1. Hacka schalottenlök och vitlök, dela zuhhinin i små tärningar och skiva championerna.

2. Koka pastan enligt anvisningarna.

3. Fräs zucchini och championerna så att de får lite färg.

4. Tillsätt schalottenlök och vitlök.

5. Smaksätt med kycklingfond (för en helt vegetarisk variant, ersätt fonden med grönsaksfond) och soja.

6. Tillsätt creme fraîche och rör i den. Tillsätt sedan vispggrädde.

7. Smaksätt med salt och vitpeppar.

8. Låt sjuda i ca. 5 min.

9. Rör ner såsen i pastan och toppa med massor med riven parmesan och färsk basilika.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.