4 äggulor
1 dl socker
2 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl portvin
1. Mät upp portvinet och ställ det fryskallt ett par timmar så att det blir en issörja. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll äggvispet i en kastrull tillsammans med mjölken.
2. Sjud upp blandningen under omrörning tills den börjar tjockna. Den får absolut inte koka.
3. Ta kastrullen från värmen och kyl smeten i kallt vattenbad. Rör om då och då. Blanda ned grädden och det frusna portvinet. Frys glassen.
4. Garnera med hackad mörk blockchoklad och jordgubbar.
3 - 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…