Placeholder

Zabaioneglass

Ingredienser

4 äggulor
1 dl socker
2 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl portvin

Gör så här

1. Mät upp portvinet och ställ det fryskallt ett par timmar så att det blir en issörja. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll äggvispet i en kastrull tillsammans med mjölken.

2. Sjud upp blandningen under omrörning tills den börjar tjockna. Den får absolut inte koka.

3. Ta kastrullen från värmen och kyl smeten i kallt vattenbad. Rör om då och då. Blanda ned grädden och det frusna portvinet. Frys glassen.

4. Garnera med hackad mörk blockchoklad och jordgubbar.

3 - 4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.