Placeholder

Yoghurtglass med persika

Ingredienser

400 g konserverade persikor
1 dl socker
2 tsk maizena
1 msk citronsaft
2 dl fruktyoghurt

Gör så här

1. Spara några persikor, skär dem i klyftor och använd som dekoration. Mixa resten tillsammans med lagen i en matberedare på högsta hastighet ca 15 sekunder.

2. Blanda socker och maizena i en kastrull och rör i de mixade persikorna. Låt blandningen koka upp på hög värme under omrörning.

3. Tillsätt citronsaft. Kyl ned persikopurén och vänd ned den i yoghurten. Häll blandningen i en aluminiumform och täck med aluminiumfolie. Frys glassen ca 24 timmar. Rör om 3 - 4 gånger under tiden.

4. Ställ glassen i kylskåp ca 1 timme före servering.

5. Servera yoghurtglassen i kulor på ett fat tillsammans med persikoklyftorna.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.