Placeholder

Woksallad med strimlat kött och jordnötter

Ingredienser

Ingredienser (4 pers):
400 g strimlat nötkött
1 romainesallad
100 g sockerärtor
75 g minimajs
ett halvt knippe salladslök
50 g hackade jordnötter
75 g pak-choi
1 röd paprika
1 msk olivolja
0,5 msk finhackat citrongräs
0,5 msk finhackad ingefära
1 msk citronsaft
1 msk sweet chilisås
salt och peppar

Gör så här

Gör så här:
Stek köttstrimlorna i en het stekpanna i 1 msk olivolja och lite salt och peppar tills de är genomstekta, ca 4–5 min. Låt svalna.
Skär romainesallad och pak-choi i strimlor och skölj dem. Skär minimajs i sneda skivor. Finhacka salladslök och finstrimla paprika.
Blanda olivolja, citronsaft, citrongräs, ingefära och sweet chilisås till en dressing, och vänd ned den med romainesallad, pak-choi, mini majs, sockerärtor, paprika och köttstrimlor.
Garnera till sist med hackade jordnötter och salladslök.
Näringsinnehåll per person:

Energi: 326 kcal
Protein: 27,7 g
Fett: 18,3 g
Kolhydrat: 15,2 g
Kostfibrer: 4 g

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.