250 g nougat
150 g mjölkchoklad
100 g mandelspån
(avlång form 10×25 cm)
(plastfolie)
1. Klä en avlång form med plastfolie.
2. Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
3. Bryt/skär chokladen och nougaten i mindre bitar och smält dem i vattenbad. Blanda väl.
4. Blanda i den rostade mandeln och häll i formen.
5. Ställ chokladen svalt så att den stelnar. Förvara den sedan svalt, inslagen i plastfolie.
6. Skär upp bitar av chokladkakan och låt de gärna stå en stund i rumstemperatur innnan servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng