Placeholder

Wienernougat

Ingredienser

250 g nougat
150 g mjölkchoklad
100 g mandelspån
(avlång form 10×25 cm)
(plastfolie)

Gör så här

1. Klä en avlång form med plastfolie.
2. Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
3. Bryt/skär chokladen och nougaten i mindre bitar och smält dem i vattenbad. Blanda väl.
4. Blanda i den rostade mandeln och häll i formen.
5. Ställ chokladen svalt så att den stelnar. Förvara den sedan svalt, inslagen i plastfolie.
6. Skär upp bitar av chokladkakan och låt de gärna stå en stund i rumstemperatur innnan servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr