5 dl mjölk
1 hel kanelstång
100 g vit choklad
1 msk farin eller muscovadosocker
1 tsk vaniljpulver eller vaniljsirap
malen kanel
vispad grädde
1. Häll mjölken i en kastrull. Dela kanelstången i mindre bitar eller ta flera små. Lägg kanelen i mjölken och låt sjuda upp.
2. Sätt på ett lock och ställ åt sidan en stund för att låta kanelen dra och ge ordentlig smak åt mjölken.
3. Ta bort kanelbitarna och värm upp mjölken igen. Tillsätt hackad vit choklad, farin och vaniljpulver eller sirap. Vispa tills chokladen smält.
4. Häll upp i koppar och toppa med en stor klick vispad grädde. Pudra med malen kanel.
2 koppar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng