Placeholder

Vit chokladmoussetårta med sommarbär

Ingredienser

Botten

300 g riven mandelmassa

3 ägg

3 msk kakao

Fyllning

4 rumsvarma ägg

1/2 dl strösocker

300 g vit choklad

4 dl vispgrädde

200 g färskost

1 msk finrivet limeskal

200 g valfria bär, t ex hallon jordgubbar och blåbär

ätbara blommor eller blad till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet. Bred ut i en smord form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna.

Starta timer

Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Ta från värmen.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Vispa ner äggblandningen i chokladen, lite i taget. 
Vispa grädden tjock och blanda med färskosten. Vänd ner i ägg- och chokladblandningen. Blanda i limeskal.

Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten, minst 8 timmar.

Starta timer

Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med bär och gärna några ätbara blommor eller blad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.