Botten
300 g riven mandelmassa
3 ägg
3 msk kakao
Fyllning
4 rumsvarma ägg
1/2 dl strösocker
300 g vit choklad
4 dl vispgrädde
200 g färskost
1 msk finrivet limeskal
200 g valfria bär, t ex hallon jordgubbar och blåbär
ätbara blommor eller blad till garnering
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet. Bred ut i en smord form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt svalna.
Starta timer
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Ta från värmen.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.Vispa ner äggblandningen i chokladen, lite i taget.
Vispa grädden tjock och blanda med färskosten. Vänd ner i ägg- och chokladblandningen. Blanda i limeskal.
Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten, minst 8 timmar.
Starta timer
Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Garnera med bär och gärna några ätbara blommor eller blad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…