Placeholder

Vit chokladmoussepaj med jordgubbar

Ingredienser

Pajskal:
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 äggula

Mousse:
100 g vit choklad
1 äggula
2,5 dl vispgrädde

Garnering:
jordgubbar eller andra bär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda snabbt samman degen till pajskalet i matberedare eller för hand och tryck ut den i en pajform. Nagga med gaffel och ställ in i kylen minst 30 minuter.

3. Låt svalna och ta sedan försiktigt ut skalet ur formen.

4. Smält den vita chokladen. Vispa äggulan lätt och rör i den. Vispa grädden ganska hårt och vänd ned den i chokladen.

5. Häll moussen i pajskalet och ställ kallt några timmar. Dekorera med jordgubbar strax före servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.