Placeholder

Vit chokladmousse med bärsås

Ingredienser

4 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g Philadelphiaost
citronmeliss till garnering
ev kolakakor

Sås:
2 dl åkerbär eller björnbär
3 msk florsocker
åkerbärslikör eller annan likör

Gör så här

1. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme över vattenbad så att den bara precis smälter.

2. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ned osten och sist grädden. Häll upp moussen i små glas och låt stå i kylen.

3. Toppa moussen med smulade kolakakor, bärsås, hela bär och citronmeliss. Mixa bär och socker och sila av saften. Smaka av med litet likör, späd vid behov med litet vatten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.