150 g smör
250 g vit choklad
3 ägg
2 dl socker
2 msk pressad lime
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Till servering:
2 dl vispgrädde
bär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, ca 24 cm.
2. Smält smöret och hacka chokladen. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smält.
3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt limesaft. Vänd ned choklad, mjöl och grädde och rör ihop med luftiga tag.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Servera med lättvispad grädde och bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng