Placeholder

Vit chokladdkaka med hallongrädde

Ingredienser

200 g vit choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl vetemjöl

Hallongrädde:
3 dl vispgrädde
ca 1 dl hallon, frysta
eller färska

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och låt chokladen smälta i smöret.

3. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa med riven kokos eller ströbröd) eller en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 23 cm.

4. Grädda kakan mitt i ugnen 25 - 30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

5. Servera gärna kakan med lättvispad grädde blandad med hallon.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.