Placeholder

Vit chokladdkaka med citrongrädde

Ingredienser

180 g vit choklad
150 g smör
2,25 dl vetemjöl
2 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
kokos
florsocker

Citrongrädde:
2 dl vispgrädde
1 msk crème fraîche
1 msk citronskal
1 tsk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt ned den vita chokladen i bitar och lägg ned dem några i taget i det smälta smöret. Rör om hela tiden tills all choklad har smält.

3. Tillsätt därefter ett ägg i taget under omrörning. Vänd sist ned de resterande ingredienserna.

4. Häll smeten i en smord och bröad form (använd gärna kokos). Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, litet beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna.

5. Vispa grädden relativt hårt. Häll i crème fraîche, rivet citronskal och socker. Blanda och servera till kakan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr