180 g vit choklad
150 g smör
2,25 dl vetemjöl
2 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
kokos
florsocker
Citrongrädde:
2 dl vispgrädde
1 msk crème fraîche
1 msk citronskal
1 tsk socker
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt ned den vita chokladen i bitar och lägg ned dem några i taget i det smälta smöret. Rör om hela tiden tills all choklad har smält.
3. Tillsätt därefter ett ägg i taget under omrörning. Vänd sist ned de resterande ingredienserna.
4. Häll smeten i en smord och bröad form (använd gärna kokos). Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, litet beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna.
5. Vispa grädden relativt hårt. Häll i crème fraîche, rivet citronskal och socker. Blanda och servera till kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng