7 dl vetemjöl + till utbakning
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
25 g smör, rumsvarmt
3 dl vatten
1 Blanda de torra ingredienserna i en bunke och klicka i smöret. Nyp ihop med mjölet. Värm vattnet och häll ner det i bunken precis när det börjar ryka. Arbeta ihop till en kladdig deg.
2 Häll ut på ett välmjölat bakbord och knåda till en fast deg.Låt vila 20 min. Dela i 15 bitar och forma till rundabollar. Kavla ut tunt och stek bröden på bådasidorna till fin färg i en torr stekpanna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng