Placeholder

Venindas underbara fiskpudding

Ingredienser

2 dl rundkornigt ris
4 dl vatten
1,2 l mjölk
3 ägg
600 g kokt torsk
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
dill
gräslök
smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka riset. Späd med mjölken och koka tills det är färdigt. Koka även fisken tills den är klar, vilket går ganska fort.

3. Vispa ihop äggen och rör ned salt och peppar. Blanda ned fisken, försök finfördela den litet. Tillsätt finhackad dill och gräslök samt det färdiga riset. Blanda till en jämn smet.

4. Häll allt i formen och jämna till ytan. Strö ev litet ströbröd över. Grädda ca 30 minuter.

5. Servera med smält smör och kokta morötter.

6 - 8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.