Placeholder

Västerbottenskyckling i ugn

Ingredienser

600 g kycklingfilé
5 dl crème fraîche
2 pressade vitlöksklyftor
5 dl riven västerbottenost
1 krm vitpeppar
1 krm salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Börja med att försteka kycklingen och blanda sedan crème fraîche, ost, kryddor och vitlök, pressad direkt i grytan.

3. Lägg sedan kycklingen i en ugnssäker form, häll över crème fraîcheblandningen och strö över litet extra ost som topping. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.

4. Servera gärna med färsk pasta och gärna stekta champinjoner och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr