Placeholder

Vårvintergryta

Ingredienser

300 - 400 g benfritt nötkött
2 msk smör
ca 2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 lagerblad
0,5 - 1 tsk kummin
3 dl vatten
3 medelstora morötter
3 gula lökar eller 2 purjolökar
1 l strimlad vitkål

Gör så här

1. Skär köttet i mindre skivor och bryn dem i smör i en gryta. Tillsätt kryddor och vatten. Låt köttet sakta eftersteka under lock 15 - 20 minuter.

2. Skär morötter och lök i skivor. Lägg morötter, lök och kål i grytan och koka alltsammans under lock ca 30 minuter. Om purjolök används, låt den endast koka med de sista 5 minuterna.

3. Smaka av rätten och strö över något klippt grönt, t ex persilja, kryddkrasse eller det gröna på purjolöken.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.