300 - 400 g benfritt nötkött
2 msk smör
ca 2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 lagerblad
0,5 - 1 tsk kummin
3 dl vatten
3 medelstora morötter
3 gula lökar eller 2 purjolökar
1 l strimlad vitkål
1. Skär köttet i mindre skivor och bryn dem i smör i en gryta. Tillsätt kryddor och vatten. Låt köttet sakta eftersteka under lock 15 - 20 minuter.
2. Skär morötter och lök i skivor. Lägg morötter, lök och kål i grytan och koka alltsammans under lock ca 30 minuter. Om purjolök används, låt den endast koka med de sista 5 minuterna.
3. Smaka av rätten och strö över något klippt grönt, t ex persilja, kryddkrasse eller det gröna på purjolöken.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng