300 - 400 g benfritt nötkött
2 msk smör
ca 2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 lagerblad
0,5 - 1 tsk kummin
3 dl vatten
3 medelstora morötter
3 gula lökar eller 2 purjolökar
1 l strimlad vitkål
1. Skär köttet i mindre skivor och bryn dem i smör i en gryta. Tillsätt kryddor och vatten. Låt köttet sakta eftersteka under lock 15 - 20 minuter.
2. Skär morötter och lök i skivor. Lägg morötter, lök och kål i grytan och koka alltsammans under lock ca 30 minuter. Om purjolök används, låt den endast koka med de sista 5 minuterna.
3. Smaka av rätten och strö över något klippt grönt, t ex persilja, kryddkrasse eller det gröna på purjolöken.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…