1 gul lök
– 100 g svamp
– ½ purjolök
– 500 g köttfärs
– 2 msk smör
– 1 paket bacon, ca 140 g
– 400 g krossade tomater
– 2 dl crème fraiche
– 2 msk tomatpuré
– 1 tsk salt
– 2 krm svartpeppar
– 1 tsk torkad basilika
– 1 vitlöksklyfta
– 4 halvor polarkakor eller hönökakor
– 3 dl riven ost, 31%
– 100 g skivade tomater
1. Hacka löken, dela svampen, skölj och strimla purjolöken.
2. Bryn färsen i smör. Ta upp den och stek lök, svamp och purjolök. Strimla och stek baconet.
3. Blanda allt och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, tomatpuré, salt, peppar, basilika och pressa i vitlök. Låt puttra i 10 min.
4. Lägg ett bröd på en plåt. Strö över ost och därefter köttfärsblandning. Lägg på ett nytt bröd och gör på samma sätt. Avsluta med färs, skivade tomater och riven ost.
5. Gratinera i 225°, 10–15 min. Servera med grönsallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk