Placeholder

Varmsmörgås med köttfärs

Ingredienser

1 gul lök
– 100 g svamp
– ½ purjolök
– 500 g köttfärs
– 2 msk smör
– 1 paket bacon, ca 140 g
– 400 g krossade tomater
– 2 dl crème fraiche
– 2 msk tomatpuré
– 1 tsk salt
– 2 krm svartpeppar
– 1 tsk torkad basilika
– 1 vitlöksklyfta
– 4 halvor polarkakor eller hönökakor
– 3 dl riven ost, 31%
– 100 g skivade tomater

Gör så här

1. Hacka löken, dela svampen, skölj och strimla purjolöken.
2. Bryn färsen i smör. Ta upp den och stek lök, svamp och purjolök. Strimla och stek baconet.
3. Blanda allt och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, tomatpuré, salt, peppar, basilika och pressa i vitlök. Låt puttra i 10 min.
4. Lägg ett bröd på en plåt. Strö över ost och därefter köttfärsblandning. Lägg på ett nytt bröd och gör på samma sätt. Avsluta med färs, skivade tomater och riven ost.
5. Gratinera i 225°, 10–15 min. Servera med grönsallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.