Placeholder

Värmande gulaschsoppa

Ingredienser

1 gul lök
1 röd chili
4 potatisar
1 paprika
600 g köttfärs
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk soya
0,5 dl oxfond
2 burkar krossade tomater
1 msk kummin
1 msk paprikapulver
2 dl crème fraîche

Gör så här

1. Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Skär löken i cm-stora bitar samt paprikan och potatisen i grova bitar. Finhacka chili och vitlök.

2. Hetta upp olivolja i en stor gryta och bryn köttfärsen. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan chili, vitlök, lök, potatis, paprika, kummin och paprikapulver och fräs i ett par minuter.

3. Tillsätt buljongtärning, fond, krossade tomater, soya och vatten. Låt koka ca 15 minuter och smaka sedan av med kryddor och pressad citron.

4. Servera med crème fraîche.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.