1 gul lök
1 röd chili
4 potatisar
1 paprika
600 g köttfärs
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk soya
0,5 dl oxfond
2 burkar krossade tomater
1 msk kummin
1 msk paprikapulver
2 dl crème fraîche
1. Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Skär löken i cm-stora bitar samt paprikan och potatisen i grova bitar. Finhacka chili och vitlök.
2. Hetta upp olivolja i en stor gryta och bryn köttfärsen. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan chili, vitlök, lök, potatis, paprika, kummin och paprikapulver och fräs i ett par minuter.
3. Tillsätt buljongtärning, fond, krossade tomater, soya och vatten. Låt koka ca 15 minuter och smaka sedan av med kryddor och pressad citron.
4. Servera med crème fraîche.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng