4 ägg
1 vaniljstång
1 dl socker
4 dl vispgrädde
100 g vit choklad
5 dl hallon
1. Dela äggen i gulor och vitor och lägg i varsin skål. Skrapa ur vaniljstången. Blanda fröna med hälften av sockret och vispa ihop med äggulorna tills det blir poröst.
2. Vispa grädden och blanda ned i äggsmeten. Grovhacka chokladen och blanda ned den och hallonen i smeten.
3. Vispa äggvitorna och resten av sockret till hårt skum och blanda sist ned det i äggsmeten. Lägg blandningen i en form och täck över med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
4. Semifreddon ska vara litet mjuk när den serveras.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng