4 ägg
1 vaniljstång
1 dl socker
4 dl vispgrädde
100 g vit choklad
5 dl hallon
1. Dela äggen i gulor och vitor och lägg i varsin skål. Skrapa ur vaniljstången. Blanda fröna med hälften av sockret och vispa ihop med äggulorna tills det blir poröst.
2. Vispa grädden och blanda ned i äggsmeten. Grovhacka chokladen och blanda ned den och hallonen i smeten.
3. Vispa äggvitorna och resten av sockret till hårt skum och blanda sist ned det i äggsmeten. Lägg blandningen i en form och täck över med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
4. Semifreddon ska vara litet mjuk när den serveras.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…