Placeholder

Vaniljsemifreddo med hallon och vit choklad

Ingredienser

4 ägg
1 vaniljstång
1 dl socker
4 dl vispgrädde
100 g vit choklad
5 dl hallon

Gör så här

1. Dela äggen i gulor och vitor och lägg i varsin skål. Skrapa ur vaniljstången. Blanda fröna med hälften av sockret och vispa ihop med äggulorna tills det blir poröst.

2. Vispa grädden och blanda ned i äggsmeten. Grovhacka chokladen och blanda ned den och hallonen i smeten.

3. Vispa äggvitorna och resten av sockret till hårt skum och blanda sist ned det i äggsmeten. Lägg blandningen i en form och täck över med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.

4. Semifreddon ska vara litet mjuk när den serveras.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.