250 g rumstempererat smör
2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl crème fraîche
2 dl Kesella eller kvarg,
gärna med vaniljsmak
2 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 - 3 dl blåbär, färska eller frysta
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman rumsvarmt smör, vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en deg i en bunke. Tryck ut hälften av degen i botten på en bakform, ca 20 x 30 cm.
3. Blanda vaniljkesella, crème fraîche, ägg, socker och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Häll vaniljsmeten över botten och strö sedan blåbären över.
4. Smula över reste av degen på kakan och grädda i mitten av ugnen 30 - 40 minuter tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
5. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär upp den i bitar och serverar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…