Placeholder

Vaniljrutor med blåbär

Ingredienser

250 g rumstempererat smör
2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl crème fraîche
2 dl Kesella eller kvarg,
gärna med vaniljsmak
2 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 - 3 dl blåbär, färska eller frysta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda samman rumsvarmt smör, vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en deg i en bunke. Tryck ut hälften av degen i botten på en bakform, ca 20 x 30 cm.

3. Blanda vaniljkesella, crème fraîche, ägg, socker och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Häll vaniljsmeten över botten och strö sedan blåbären över.

4. Smula över reste av degen på kakan och grädda i mitten av ugnen 30 - 40 minuter tills den fått en fin, gyllenbrun färg.

5. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär upp den i bitar och serverar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.