250 g rumstempererat smör
2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl crème fraîche
2 dl Kesella eller kvarg,
gärna med vaniljsmak
2 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 - 3 dl blåbär, färska eller frysta
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman rumsvarmt smör, vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en deg i en bunke. Tryck ut hälften av degen i botten på en bakform, ca 20 x 30 cm.
3. Blanda vaniljkesella, crème fraîche, ägg, socker och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet. Häll vaniljsmeten över botten och strö sedan blåbären över.
4. Smula över reste av degen på kakan och grädda i mitten av ugnen 30 - 40 minuter tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
5. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär upp den i bitar och serverar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng