3 dl frysta hallon
2 ägg
0,75 dl socker
1,25 dl mjölk
1,25 dl ricotta
3 dl vetemjöl
1,5 dl marsánpulver för kokning
3 tsk bakpulver
smör till stekning
2 msk florsocker
Ricottagräddkräm:
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl ricotta
1,5 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1. Lägg fram de frysta hallonen så de får tina.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mjölk och ricottaost. Tillsätt därefter alla de torra ingredienser och rör smeten slät. Värm upp en plättlagg och smörj den.
3. Skeda smeten i fördjupningarna och grädda gyllenbruna plättar på medelvärme ca 4 minuter. Vänd dem efter halva gräddningstiden.
4. Söta de tinade hallonen med florsocker och rör om till en sylt.
5. Vispa grädden löst och vänd ned ricottan. Söta och smaksätt med florsocker och vaniljsocker och rör ihop till en kräm.
6. Servera plättarna nygräddade och lätt ljumma med tillbehören.
Ca 20 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk