Placeholder

Vaniljplättar med sylt och lyxig gräddkräm

Ingredienser

3 dl frysta hallon
2 ägg
0,75 dl socker
1,25 dl mjölk
1,25 dl ricotta
3 dl vetemjöl
1,5 dl marsánpulver för kokning
3 tsk bakpulver
smör till stekning
2 msk florsocker

Ricottagräddkräm:
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl ricotta
1,5 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Lägg fram de frysta hallonen så de får tina.

2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mjölk och ricottaost. Tillsätt därefter alla de torra ingredienser och rör smeten slät. Värm upp en plättlagg och smörj den.

3. Skeda smeten i fördjupningarna och grädda gyllenbruna plättar på medelvärme ca 4 minuter. Vänd dem efter halva gräddningstiden.

4. Söta de tinade hallonen med florsocker och rör om till en sylt.

5. Vispa grädden löst och vänd ned ricottan. Söta och smaksätt med florsocker och vaniljsocker och rör ihop till en kräm.

6. Servera plättarna nygräddade och lätt ljumma med tillbehören.

Ca 20 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.