200 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i vaniljsocker och ägg, ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
3. Häll smeten i formen och grädda kakan längst ned i ugnen 18 - 20 minuter. Den får inte gräddas för länge, den ska vara kladdig i mitten.
4. Låt kallna och servera kakan med färska bär och lättvispad grädde.
6 - 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk