Placeholder

Vaniljkladdkaka med toscatäcke

Ingredienser

Kaka:
150 g smör
4 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
3 ägg
1 nypa salt

Tosca:
75 g smör
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl
0,75 dl socker
100 g mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24 cm.

2. Smält smöret, ta från värmen och rör i socker. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Rör sist ned äggen.

3. Häll smeten i formen och grädda 20 - 25 minuter. Toscan breds över efter halva tiden.

4. Blanda alla ingredienserna till toscatäcket i en kastrull. Värm på svag värme utan att koka (då skär den sig) tills den blir litet seg. Bred över toscan när halva tiden gått och ta litet i taget med lätt hand, så att toscan inte sjunker genom kakan.

5. Fortsätt gräddningen och höj ugnen till högsta värme de sista 5 minuterna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.