Kaka:
150 g smör
4 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
3 ägg
1 nypa salt
Tosca:
75 g smör
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl
0,75 dl socker
100 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24 cm.
2. Smält smöret, ta från värmen och rör i socker. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Rör sist ned äggen.
3. Häll smeten i formen och grädda 20 - 25 minuter. Toscan breds över efter halva tiden.
4. Blanda alla ingredienserna till toscatäcket i en kastrull. Värm på svag värme utan att koka (då skär den sig) tills den blir litet seg. Bred över toscan när halva tiden gått och ta litet i taget med lätt hand, så att toscan inte sjunker genom kakan.
5. Fortsätt gräddningen och höj ugnen till högsta värme de sista 5 minuterna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng