Kaka:
150 g smör
4 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
3 ägg
1 nypa salt
Tosca:
75 g smör
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl
0,75 dl socker
100 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24 cm.
2. Smält smöret, ta från värmen och rör i socker. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Rör sist ned äggen.
3. Häll smeten i formen och grädda 20 - 25 minuter. Toscan breds över efter halva tiden.
4. Blanda alla ingredienserna till toscatäcket i en kastrull. Värm på svag värme utan att koka (då skär den sig) tills den blir litet seg. Bred över toscan när halva tiden gått och ta litet i taget med lätt hand, så att toscan inte sjunker genom kakan.
5. Fortsätt gräddningen och höj ugnen till högsta värme de sista 5 minuterna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng