Placeholder

Vaniljkaka med citronkräm

Ingredienser

50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
1 dl crème fraîche

Citronkräm:
50 g smör
1 dl florsocker
1 msk rivet citronskal
1 äggula

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.

2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker och rör ned i äggsmeten. Rör sist i crème fraîche och smör.

3. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter.

4. Rör smör och florsocker i en bunke och tillsätt citornskal och äggula. Bred krämen över kakan.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.