Placeholder

Vaniljbakelser med syrliga bär

Ingredienser

2 frysta smördegsplattor
2 dl Kesella Vanilj
3 dl rensade jordgubbar
2 dl blåbär
2 msk socker
1 lime
2 - 3 kvistar mynta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Halvtina smördegsplattorna och kavla ut med hjälp av litet mjöl. Dela smördegsplattorna och tryck ut degen i 4 tartelettformar.

3. Fyll upp formarna med Kesella och grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Låt bakelserna svalna.

4. Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Blanda i blåbären och riv i limeskalet. Pressa i limesaft och hacka myntan. Tillsätt mynta och socker och rör om.

5. När pajerna svalnat, lägg på den syrliga bärblandningen och toppa med ett myntablad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr