2 frysta smördegsplattor
2 dl Kesella Vanilj
3 dl rensade jordgubbar
2 dl blåbär
2 msk socker
1 lime
2 - 3 kvistar mynta
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Halvtina smördegsplattorna och kavla ut med hjälp av litet mjöl. Dela smördegsplattorna och tryck ut degen i 4 tartelettformar.
3. Fyll upp formarna med Kesella och grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Låt bakelserna svalna.
4. Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Blanda i blåbären och riv i limeskalet. Pressa i limesaft och hacka myntan. Tillsätt mynta och socker och rör om.
5. När pajerna svalnat, lägg på den syrliga bärblandningen och toppa med ett myntablad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng