500 g benfritt fläskkött, t ex bog
4 skivor bacon
2 - 3 gula lökar
2 krm salt
några hela vitpepparkorn
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater, 400 g
2 msk tomatpuré
1 - 2 lagerblad
1. Putsa köttet och skär det i mindre bitar. Skär baconet i bitar. Skala och skiva lökarna. Bryn först baconet i en stekgryta. Tillsätt sedan kött och lök och låt detta bryna med i baconfettet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
2. Pressa över vitlöksklyftorna och tillsätt tomaterna med spad, tomatpuré och lagerblad.
3. Låt grytan sjuda på svag värme under lock 20 - 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med sticka. Smaka av med mer kryddor om så behövs.
4. Servera med kokt ris eller pasta och en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…