Placeholder

Välkryddad fläskgryta

Ingredienser

500 g benfritt fläskkött, t ex bog
4 skivor bacon
2 - 3 gula lökar
2 krm salt
några hela vitpepparkorn
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater, 400 g
2 msk tomatpuré
1 - 2 lagerblad

Gör så här

1. Putsa köttet och skär det i mindre bitar. Skär baconet i bitar. Skala och skiva lökarna. Bryn först baconet i en stekgryta. Tillsätt sedan kött och lök och låt detta bryna med i baconfettet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.

2. Pressa över vitlöksklyftorna och tillsätt tomaterna med spad, tomatpuré och lagerblad.

3. Låt grytan sjuda på svag värme under lock 20 - 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med sticka. Smaka av med mer kryddor om så behövs.

4. Servera med kokt ris eller pasta och en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.