500 - 600 g strimlat nötkött, gärna
rostbiff eller innanlår
2 msk matolja
Sås:
2 - 3 gula lökar
2 - 3 msk matolja
1 msk vetemjöl
2 kött- eller hönsbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
3 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraîche
2 dl vatten
salt
svartpeppar
1. Börja med såsen. Skala och skiva löken. Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför hög värme 3 - 5 minuter. Ta grytan från värmen och pudra över vetemjölet, smula i buljongtärningarna, rör i tomatpuré, grädde, crème fraîche och vatten. Koka upp under omrörning och sjud på svag värme 10 - 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och håll såsen varm.
2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna. Bryn köttstrimlorna hastigt i omgångar, precis så mycket att de får fin färg på alla sidor. Lägg över köttet i den varma såsen och koka ca 1 minut.
3. Garnera med hackad persilja och servera.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…