Placeholder

Valentinas härliga Stroganoff

Ingredienser

500 - 600 g strimlat nötkött, gärna
rostbiff eller innanlår
2 msk matolja

Sås:
2 - 3 gula lökar
2 - 3 msk matolja
1 msk vetemjöl
2 kött- eller hönsbuljongtärningar
3 msk tomatpuré
3 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraîche
2 dl vatten
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Börja med såsen. Skala och skiva löken. Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför hög värme 3 - 5 minuter. Ta grytan från värmen och pudra över vetemjölet, smula i buljongtärningarna, rör i tomatpuré, grädde, crème fraîche och vatten. Koka upp under omrörning och sjud på svag värme 10 - 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och håll såsen varm.

2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna. Bryn köttstrimlorna hastigt i omgångar, precis så mycket att de får fin färg på alla sidor. Lägg över köttet i den varma såsen och koka ca 1 minut.

3. Garnera med hackad persilja och servera.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.