Ca 500 g benfritt nötkött
av högrev eller bog
4 - 5 gula lökar
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
ca 1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
(vatten)
1. Skär köttet i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Blanda kött, lök, tomater och spad och kryddor.
2. Sjud alltsammans under lock ca 45 minuter eller tills köttet känns mört. Späd med vatten under kokningen om det behövs.
3. Smaka av och servera grytan med kokt potatis eller ris och tomatsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…