Ca 500 g benfritt nötkött
av högrev eller bog
4 - 5 gula lökar
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
ca 1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
(vatten)
1. Skär köttet i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Blanda kött, lök, tomater och spad och kryddor.
2. Sjud alltsammans under lock ca 45 minuter eller tills köttet känns mört. Späd med vatten under kokningen om det behövs.
3. Smaka av och servera grytan med kokt potatis eller ris och tomatsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng