100 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ev saft av 0,5 citron,
apelsin eller lime
2 dl röda bär (jordgubbar,
hallon, vinbär och gärna smultron)
Dekoration:
2 - 3 dl röda bär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör rumsvarmt smör pösigt med sockret. Tillsätt sedan ägget. Rör ned siktat mjöl, bakpulver och vaniljsocker samt citrussaft om man så önskar.
3. Smörj och bröa en springform, klicka i smeten och tryck ut den jämnt. Strö över bären, jordgubbarna delade i mindre bitar. Tryck ned bären lätt i smeten.
4. Grädda ca 30 minuter. Kakan är klar när den fått fin färg och känns torr. Låt den svalna och dekorera sedan med vackra röda bär. Arrangera dem i mitten av kakan i ett vackert mönster. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
5. Kakan får en härligt seg karaktär och påminner litet om en mazarinkaka. Den gör sig utmärkt även med äpplen, päron och kanske då en toscasmet på, eller med nektariner och röda vinbär.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk