Placeholder

Ullas kaka

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ev saft av 0,5 citron,
apelsin eller lime
2 dl röda bär (jordgubbar,
hallon, vinbär och gärna smultron)

Dekoration:
2 - 3 dl röda bär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör rumsvarmt smör pösigt med sockret. Tillsätt sedan ägget. Rör ned siktat mjöl, bakpulver och vaniljsocker samt citrussaft om man så önskar.

3. Smörj och bröa en springform, klicka i smeten och tryck ut den jämnt. Strö över bären, jordgubbarna delade i mindre bitar. Tryck ned bären lätt i smeten.

4. Grädda ca 30 minuter. Kakan är klar när den fått fin färg och känns torr. Låt den svalna och dekorera sedan med vackra röda bär. Arrangera dem i mitten av kakan i ett vackert mönster. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

5. Kakan får en härligt seg karaktär och påminner litet om en mazarinkaka. Den gör sig utmärkt även med äpplen, päron och kanske då en toscasmet på, eller med nektariner och röda vinbär.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.