Placeholder

Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Ingredienser

6 tjocka fläskkotletter utan ben
med fettranden kvar
massor av champinjoner
1 röd paprika
1 purjolök
1 gul lök
2,5 dl mellangrädde
200 g Philadelphiaost
1 tsk chilisås
salt
svartpeppar
Chili Explosion-krydda från kvarn
stekfett

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skiva champinjonerna och fräs i smör till fin färg. Skär paprikan i bitar, hacka löken och strimla purjolöken. Lägg grönsakerna i pannan med svampen och fräs en stund. Salta och peppra lätt och ställ åt sidan.

3. Stek kotletterna snabbt på båda sidor på hög värme. Krydda med Chili Explosion och svartpeppar.

4. Smörj en ugnsform och lägg kotletterna på rad i mitten. Fördela svamp och grönsaker runtom.

5. Blanda grädde och ost i en kastrull. Hetta upp och rör om tills det blir en slät sås. Smaksätt med chilisås och Chili Explosion efter smak.

6. Häll såsen över svamp och grönsaker och ställ in i ugnen ca 45 minuter. Servera med kokt ris eller potatisklyftor.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr