6 tjocka fläskkotletter utan ben
med fettranden kvar
massor av champinjoner
1 röd paprika
1 purjolök
1 gul lök
2,5 dl mellangrädde
200 g Philadelphiaost
1 tsk chilisås
salt
svartpeppar
Chili Explosion-krydda från kvarn
stekfett
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skiva champinjonerna och fräs i smör till fin färg. Skär paprikan i bitar, hacka löken och strimla purjolöken. Lägg grönsakerna i pannan med svampen och fräs en stund. Salta och peppra lätt och ställ åt sidan.
3. Stek kotletterna snabbt på båda sidor på hög värme. Krydda med Chili Explosion och svartpeppar.
4. Smörj en ugnsform och lägg kotletterna på rad i mitten. Fördela svamp och grönsaker runtom.
5. Blanda grädde och ost i en kastrull. Hetta upp och rör om tills det blir en slät sås. Smaksätt med chilisås och Chili Explosion efter smak.
6. Häll såsen över svamp och grönsaker och ställ in i ugnen ca 45 minuter. Servera med kokt ris eller potatisklyftor.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng