Placeholder

Ugnspannkaka med vanilj

Ingredienser

100 g smör
0,25 vaniljstång
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl rårörsocker
1 tsk salt
8 dl fet mjölk
2 ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna en stund. Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en stor skål. Blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt.

3. Vispa i mjölk och ägg och blanda i smöret. Låt smeten stå i rumstemperatur i 30 minuter.

4. Blanda om och häll i en smörad ugnsplåt och grädda 30 - 40 minuter tills pannkakan är gyllene. Låt pannkakan vila minst 20 minuter.

5. Servera med gräddskum och färska bär.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr