600 g falukorv
ca 1 msk olja till formen
2 äpplen, gärna syrliga
6 skivor ost
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
Garnering:
hackad persilja
Servering:
2 dl crème fraîche
2 msk riven pepparrot på tub
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär falukorven i skivor men inte helt igenom. Lägg i en smord, ugnssäker form.
3. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Dela ostskivorna i mindre bitar. Bred senap mellan korvskivorna. Stick ned äpple och ost mellan skivorna och ringla över oljan.
4. Tillaga i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter eller tills den är genomvarm med fin färg.
5. Toppa med hackad persilja och servera med crème fraîche blandad med pepparrot. Pressad potatis eller potatismos är gott till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng