Placeholder

Ugnsfalu med äpple och pepparrot

Ingredienser

600 g falukorv
ca 1 msk olja till formen
2 äpplen, gärna syrliga
6 skivor ost
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja

Garnering:
hackad persilja

Servering:
2 dl crème fraîche
2 msk riven pepparrot på tub

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär falukorven i skivor men inte helt igenom. Lägg i en smord, ugnssäker form.

3. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Dela ostskivorna i mindre bitar. Bred senap mellan korvskivorna. Stick ned äpple och ost mellan skivorna och ringla över oljan.

4. Tillaga i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter eller tills den är genomvarm med fin färg.

5. Toppa med hackad persilja och servera med crème fraîche blandad med pepparrot. Pressad potatis eller potatismos är gott till.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr