500 gram grekisk yoghurt
1 stor gurka
2 vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja (extra virgin)
1 nypa salt och peppar
Riv gurkan med ett rivjärn
Lägg den rivna gurkan i en skål med en nypa salt och 1 matsked rödvinäger. Låt stå i 15-30 min för att vattnet ska komma ur. Kläm gärna lite på gurkan också för att pressa ur mer vätska.
Pressa vitlöken och blanda med yoghurt, 1 msk rödvinsvinäger och 2 msk olivolja.
Ta gurkan och krama ur den sista vätskan med händerna.
Lägg till gurkan och blanda runt med övriga ingredienser.
Smaksätt med salt och nymalen peppar
Låt stå i kylen tills du ska servera maten
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng