Placeholder

Tzatziki

Ingredienser

500 gram grekisk yoghurt

1 stor gurka

2 vitlöksklyftor

2 msk rödvinsvinäger

2 msk olivolja (extra virgin)

1 nypa salt och peppar

Gör så här

Riv gurkan med ett rivjärn

Lägg den rivna gurkan i en skål med en nypa salt och 1 matsked rödvinäger. Låt stå i 15-30 min för att vattnet ska komma ur. Kläm gärna lite på gurkan också för att pressa ur mer vätska.

Pressa vitlöken och blanda med yoghurt, 1 msk rödvinsvinäger och 2 msk olivolja.

Ta gurkan och krama ur den sista vätskan med händerna.

Lägg till gurkan och blanda runt med övriga ingredienser.

Smaksätt med salt och nymalen peppar

Låt stå i kylen tills du ska servera maten

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.