Placeholder

Tysk citronkaka

Ingredienser

175 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 0,5 citron

Fyllning:
saft av 1 citron
2 dl florsocker
2 msk vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform som rymmer 1,5 liter.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i ägg-sockersmeten. Riv citronskalet och rör ned det.

3. Grädda 40 - 50 minuter. Pröva med sticka.

4. Pressa saften ur citronen och blanda med florsocker och vatten. När kakan är klar, gör små hål litet här och var i kakan så att du kan hälla önskad mängd fyllning i hålen.

12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Har ni några tips om vad man kan använda det smälta smöret till?

Kyl ned det och bre på mackan! Eller bryn det riktigt härligt nötigt och brunt, blanda med cream freis och riv i citroncest/kläm i lite citron. Svingod sås till fisk och grönsaker!

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.