175 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 0,5 citron
Fyllning:
saft av 1 citron
2 dl florsocker
2 msk vatten
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform som rymmer 1,5 liter.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i ägg-sockersmeten. Riv citronskalet och rör ned det.
3. Grädda 40 - 50 minuter. Pröva med sticka.
4. Pressa saften ur citronen och blanda med florsocker och vatten. När kakan är klar, gör små hål litet här och var i kakan så att du kan hälla önskad mängd fyllning i hålen.
12 bitar
Har ni några tips om vad man kan använda det smälta smöret till?
Kyl ned det och bre på mackan! Eller bryn det riktigt härligt nötigt och brunt, blanda med cream freis och riv i citroncest/kläm i lite citron. Svingod sås till fisk och grönsaker!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk