1 l bär
2,5 dl socker
3 äggvitor
1. Lägg bären i en kastrull. Värm sakta upp dem och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Passera bärmassan genom en finmaskig sil. Häll tillbaka bärmoset i den rengjorda kastrullen och tillsätt 2 dl socker. Ge blandningen ett uppkok under omrörning så att sockret smälter. Ställ åt sidan tills det är kallt.
2. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum, tillsätt det resterande sockret litet i taget under vispning till en styv massa. Tillsätt det kalla bärmoset i äggvitan och fortsätt vispa en kort stund.
3. Servera trollmoset nyvispat och fluffigt.
4 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng