Placeholder

Trollmos

Ingredienser

1 l bär
2,5 dl socker
3 äggvitor

Gör så här

1. Lägg bären i en kastrull. Värm sakta upp dem och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Passera bärmassan genom en finmaskig sil. Häll tillbaka bärmoset i den rengjorda kastrullen och tillsätt 2 dl socker. Ge blandningen ett uppkok under omrörning så att sockret smälter. Ställ åt sidan tills det är kallt.

2. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum, tillsätt det resterande sockret litet i taget under vispning till en styv massa. Tillsätt det kalla bärmoset i äggvitan och fortsätt vispa en kort stund.

3. Servera trollmoset nyvispat och fluffigt.

4 - 8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr