Placeholder

Travemündekaka

Ingredienser

150 g smör
3 ägg
2 dl socker
rivet skal av 1 citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl florsocker
saft av 1 - 2 citroner
ev litet vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en kakform med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och låt svalna. Rör samman ägg, socker och citronskal (elvisp behövs inte). Tillsätt mjöl och bakpulver och sist smöret.

3. Häll smeten i formen och grädda ca 45 minuter. Låt kakan kallna och lägg upp den på ett fat med kanter.

4. Rör ihop glasyren till rinnig konsistens. Litet vatten kan användas om det behövs. Gör många hål hela vägen ned genom kakan ganska tätt och häll glasyren över. Var noga med att den rinner ned i alla hål.

5. Ställ kallt minst 5 timmar, gärna längre.

10 - 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.