150 g smör
3 ägg
2 dl socker
rivet skal av 1 citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl florsocker
saft av 1 - 2 citroner
ev litet vatten
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en kakform med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt svalna. Rör samman ägg, socker och citronskal (elvisp behövs inte). Tillsätt mjöl och bakpulver och sist smöret.
3. Häll smeten i formen och grädda ca 45 minuter. Låt kakan kallna och lägg upp den på ett fat med kanter.
4. Rör ihop glasyren till rinnig konsistens. Litet vatten kan användas om det behövs. Gör många hål hela vägen ned genom kakan ganska tätt och häll glasyren över. Var noga med att den rinner ned i alla hål.
5. Ställ kallt minst 5 timmar, gärna längre.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk