Pajdeg-
1.5dl Vetemjöl
1.5 msk Socker
50 g Smör
1.5msk Kallt Vatten
Fyllning.
100g Hela Nötter
100g hel Mandel
Smet Av
1dl Socker
1msk Sirap
50g Smör
1msk Mjölk
1msk Vetemjöl
Gör pajdeg. Vila 1timme i kylskåp. Kavla i liten pajform.
Skålla och skala mandeln. Värm i långpanna 200gr 8min. Rösta nötterna ca 5min. Gnugga.
Grädda pajskalet utan fyllning i 200gr utan fyllning i 15min.
Gör Toscan. Blanda allt utom mandel och nötter i liten kastrull. Sjud försiktigt. Ta av kastrullen. Blanda ned nö och mand.
Häll i halvgräddade pajskalet. Grädda 15 min till.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng