125 g smör, smält
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Glasyr:
50 g smör
0,5 dl socker
2 msk ljus sirap
1 påse mandelspån
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och sist det smälta smöret.
3. Häll i väl smord och bröad form och gräddas nästan färdig i 175 grader.
4. Blanda alla ingredienserna till glasyren och sjud upp.
5. Bred glasyren över den knappt färdiga kakan och grädda vackert brun, gärna lite högre upp i ugnen.
Denna glasyr kan även bredas över väl avrunna päron eller äppelhalvor som gräddas enligt ovan och serveras med halvsmält glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng