Placeholder

Torsken den fina

Ingredienser

1 gul eller röd lök
smör
3 tomater
0,5 dl vatten
1 msk pressad citron
1,5 tsk salt
vitpeppar
0,5 lagerblad
1 pkt djupfryst torsk, 450 g
eller 500 g färsk torskfilé
1 tsk vetemjöl
0,5 dl grädde
persilja

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en låg, vid gryta. Skålla och skala tomaterna och skär dem i bitar.

2. Blanda tomater, vatten, citron, salt, peppar och lagerblad i grytan. Koka ca 5 minuter.

3. Skär det djupfrysta fiskblocket i skivor. Lägg dem eller de färska filéerna i såsen. Sjud under lock ca 10 minuter.

4. Ta upp fisken och lägg på ett fat. Koka ihop såsen något. Red av med vetemjöl utrört i grädde. Häll såsen över fisken och klipp persilja över.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr