1 gul eller röd lök
smör
3 tomater
0,5 dl vatten
1 msk pressad citron
1,5 tsk salt
vitpeppar
0,5 lagerblad
1 pkt djupfryst torsk, 450 g
eller 500 g färsk torskfilé
1 tsk vetemjöl
0,5 dl grädde
persilja
1. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en låg, vid gryta. Skålla och skala tomaterna och skär dem i bitar.
2. Blanda tomater, vatten, citron, salt, peppar och lagerblad i grytan. Koka ca 5 minuter.
3. Skär det djupfrysta fiskblocket i skivor. Lägg dem eller de färska filéerna i såsen. Sjud under lock ca 10 minuter.
4. Ta upp fisken och lägg på ett fat. Koka ihop såsen något. Red av med vetemjöl utrört i grädde. Häll såsen över fisken och klipp persilja över.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng