500 g skalad, kokt potatis
800 g torskfilé, fryst och tinad
0,5 finhackad purjolök
2 dl vitt vin
3 dl grädde
2 fiskbuljongtärningar
örtsalt, t ex Trocomare
2 dl riven lagrad ost
2 skivade tomater
nymalen svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg kokt potatis och torsk i en ugnssäker form. Fräs den hackade purjolöken i stekpanna på medelvärme i smör tills den mjuknat. Häll på vin och grädde och smula i buljongtärningarna. Låt koka några minuter.
3. Smaka av med örtsalt och slå såsen över fisken i formen. Toppa med riven ost, skivade tomater och nymalen svartpeppar. Gratinera ca 20 - 25 minuter.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…