Placeholder

Torsk i ugn allt-i-ett med purjolök och godaste såsen

Ingredienser

500 g skalad, kokt potatis
800 g torskfilé, fryst och tinad
0,5 finhackad purjolök
2 dl vitt vin
3 dl grädde
2 fiskbuljongtärningar
örtsalt, t ex Trocomare
2 dl riven lagrad ost
2 skivade tomater
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg kokt potatis och torsk i en ugnssäker form. Fräs den hackade purjolöken i stekpanna på medelvärme i smör tills den mjuknat. Häll på vin och grädde och smula i buljongtärningarna. Låt koka några minuter.

3. Smaka av med örtsalt och slå såsen över fisken i formen. Toppa med riven ost, skivade tomater och nymalen svartpeppar. Gratinera ca 20 - 25 minuter.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.