400 g torsk eller sej
1 tsk salt
1 dl crème fraîche
2 tsk dijonsenap
2 tsk grov, stark och söt senap
1 dl finhackad persilja
2 - 3 msk kapris
Spenatfräs:
1 gul lök
1 msk olivolja
450 g fryst, tinad bladspenat
400 g kikärter
0,5 tsk salt
nymalen svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär fisken i 4 bitar, salta dem runtom och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
3. Blanda crème fraîche med all senap och bred blandningen på fiskbitarna. Ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 20 minuter beroende på hur tinad fisken var från början. Den ska vara ca 42 grader.
4. Skiva löken tunt. Fräs den i olivoljan tills den börjar mjukna. Krama ur spenaten och låt den fräsa med löken några minuter. Spola av kikärterna i en sil och låt dem rinna av. Tillsätt dem och låt dem bli varma. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5. Blanda persilja och kapris Fördela blandningen över den färdiga fisken och servera med spenatfräset.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar