Placeholder

Torsk i senapssås med spenat

Ingredienser

400 g torsk eller sej
1 tsk salt
1 dl crème fraîche
2 tsk dijonsenap
2 tsk grov, stark och söt senap
1 dl finhackad persilja
2 - 3 msk kapris

Spenatfräs:
1 gul lök
1 msk olivolja
450 g fryst, tinad bladspenat
400 g kikärter
0,5 tsk salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär fisken i 4 bitar, salta dem runtom och lägg dem på ett ugnssäkert fat.

3. Blanda crème fraîche med all senap och bred blandningen på fiskbitarna. Ugnsbaka dem mitt i ugnen ca 20 minuter beroende på hur tinad fisken var från början. Den ska vara ca 42 grader.

4. Skiva löken tunt. Fräs den i olivoljan tills den börjar mjukna. Krama ur spenaten och låt den fräsa med löken några minuter. Spola av kikärterna i en sil och låt dem rinna av. Tillsätt dem och låt dem bli varma. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5. Blanda persilja och kapris Fördela blandningen över den färdiga fisken och servera med spenatfräset.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.