Pajskal
125 gram smör
4 dl mjöl
1 dl riven parmesan
1 dl vatten
1 tsk salt
Fyllning
En burk tapenade
2 gula lökar
2 dl riven parmesan
5 vitlöksklyftor
4 tomater skivade
1 tsk torkad timjan
Stek löken. Bred tapenaden på pajbotten och sprid sedan ut löken på den. Strö över riven ost och vitlöken. Lägg på tomatskivorna. Strö över timjan. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter
Degen
Arbeta ihop degen snabbt. Använd helst en matberedare eller liknade.
Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter. Smörj en pajformoch förgrädda i 175 grader i 20 minuter
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…