Placeholder

Tomatpaj Jenny Strömstedt

Ingredienser

Pajskal
125 gram smör
4 dl mjöl
1 dl riven parmesan
1 dl vatten
1 tsk salt

Fyllning
En burk tapenade
2 gula lökar
2 dl riven parmesan
5 vitlöksklyftor
4 tomater skivade
1 tsk torkad timjan

Gör så här

Stek löken. Bred tapenaden på pajbotten och sprid sedan ut löken på den. Strö över riven ost och vitlöken. Lägg på tomatskivorna. Strö över timjan. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter

Degen
Arbeta ihop degen snabbt. Använd helst en matberedare eller liknade.
Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter. Smörj en pajformoch förgrädda i 175 grader i 20 minuter

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.