Pajskal
125 gram smör
4 dl mjöl
1 dl riven parmesan
1 dl vatten
1 tsk salt
Fyllning
En burk tapenade
2 gula lökar
2 dl riven parmesan
5 vitlöksklyftor
4 tomater skivade
1 tsk torkad timjan
Stek löken. Bred tapenaden på pajbotten och sprid sedan ut löken på den. Strö över riven ost och vitlöken. Lägg på tomatskivorna. Strö över timjan. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter
Degen
Arbeta ihop degen snabbt. Använd helst en matberedare eller liknade.
Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter. Smörj en pajformoch förgrädda i 175 grader i 20 minuter
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…