500 g torskfilé eller annan vitfisk
citronpeppar
1 purjolök
1 burk krossade tomater
Sås:
1,5 msk maizena
3 dl mjölk
ca 1 msk senap
1 tsk salt
svartpeppar
1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg fisken i en ugnsfast form. Strö över citronpeppar. Dela, skölj och skiva purjolöken och strö den över fisken. Häll över krossade tomater.
3. Rör ned mjölet i mjölken och koka långsamt upp såsen i en kastrull. Låt småkoka några minuter under omrörning tills den börjar tjockna.
4. Smaka av med senap, salt och peppar. Slå såsen över fisken och strö sist över riven ost. Gratinera ca 20 minuter tills osten fått fin färg. Servera med kokt potatis och en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…