2st
1 burk hela tomater, 400g
1/2 dl vatten
1/2 paket jäst, 25g
2 tsk salt
1/2 msk raps eller olivolja
1 msk torkad basilika eller oregano
7 1/2 dl vetemjöl
1. Klipp tomaterna i mindre bitar direkt i burken och häll dem sedan i en bunke. Tillsätt vattnet, smula ner jästen och rör tills den löser upp sig.
Arbeta in övriga ingredienser. Degen ska bara precis gå ihop och bli jämn, mer arbete behövs inte. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme
2. Sätt på ugnen på 225 grader.
3. Skrapa ut degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma dem till knubbiga små limpor. Lägg limporna på en plåt med bakpapper. Pensla med vatten och strö över lite basilika eller oregano.
4. Grädda i ugnen direkt i 30-35 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk