Placeholder

Texas Chili

Ingredienser

1 kg högrev
4 mediumstarka chilifrukter
1-2 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
0,5 dl rödvinsvinäger
1 msk kakao
2 msk råsocker el brun farin
1 kvist färsk rosmarin
olja
salt

Gör så här

1. Tärna högrev i grytbitar som är ca 2 x 2 cm.

2. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna.

3. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.

4. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta köttet. Bryn det i olja till fin färg.

5. Häll ner köttet i tryckkokaren och koka ur stekpannan med lite vatten. Häll sedan ner stekskyn så att hälften av köttet täcks.

6. Tillsätt chili, lök, vitlök, tomatpuré, vinäger, kakao, socker och rosmarin.

7. Sätt på locket och koka upp till fullt tryck. Sänk sedan temperaturen så att jämt tryck hålls. Tillaga i 1 timme.

8. Stäng av plattan och låt trycket sjunka. Ta av locket, koka upp på nytt och smaka av med salt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr