1 kg högrev
4 mediumstarka chilifrukter
1-2 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
0,5 dl rödvinsvinäger
1 msk kakao
2 msk råsocker el brun farin
1 kvist färsk rosmarin
olja
salt
1. Tärna högrev i grytbitar som är ca 2 x 2 cm.
2. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna.
3. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.
4. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta köttet. Bryn det i olja till fin färg.
5. Häll ner köttet i tryckkokaren och koka ur stekpannan med lite vatten. Häll sedan ner stekskyn så att hälften av köttet täcks.
6. Tillsätt chili, lök, vitlök, tomatpuré, vinäger, kakao, socker och rosmarin.
7. Sätt på locket och koka upp till fullt tryck. Sänk sedan temperaturen så att jämt tryck hålls. Tillaga i 1 timme.
8. Stäng av plattan och låt trycket sjunka. Ta av locket, koka upp på nytt och smaka av med salt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng